Група от 14 депортирани от Германия афганистанци с отхвърлени молби

...
Група от 14 депортирани от Германия афганистанци с отхвърлени молби
Коментари Харесай

Германия върна в родината им 14 афганистанци с отказано убежище


Група от 14 депортирани от Германия афганистанци с отхвърлени молби за леговище дойде тази заран на летището в Кабул с полет от Мюнхен, заяви поискал анонимност афганистански формален източник, представен от ДПА.

Той сподели, че измежду тях е имало шестима престъпно проявени, три лица, отказали да удостоверят самоличността си по надлежния ред, и лице, което било декларирало, че е направило тежки закононарушения в родината си.

От декември 2016 година това е десетата депортация по силата на съглашение, което беше подписано през октомври същата година сред немското държавно управление и Кабул. Оттогава в Афганистан бяха депортирани общо 188 души, най-вече млади мъже.

След огромния атентат от май предходната година пред немското посолство, при който починаха минимум 92 души, а неколкостотин бяха ранени, немските управляващи ограничиха депортациите към Афганистан за следните три категории лица: хора, обвинени в тероризъм от службите за сигурност; престъпно проявени; и хора, отказващи да удостоверят самоличността си по надлежния ред.

Според критици Германия не би трябвало да връща афганистанците в родината им, до момента в който ситуацията със сигурността там се утежнява. Талибаните правят от ден на ден набези против цивилни, както и против публични лица и силите за сигурност.

При атентати в Кабул единствено през януари са починали минимум 154 души, а 290 са били ранени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР