Група от 12 души – ученици в 11 клас на

...
Група от 12 души – ученици в 11 клас на
Коментари Харесай

Ученици от Художествената се върнаха от Париж

Група от 12 души – възпитаници в 11 клас на Националната художествена гимназия  „ Цанко Лавренов ” в Пловдив и техни преподаватели се завърнаха от вълнуващо пътешестване в Париж, Франция. Там те посетиха основни места, свързани с живота и творчеството на художници импресионисти и показаха галерия със свои произведения в Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines University.

Пътуването се реализира в периода  21-28 май 2023 година в осъществяване на план на гимназията под наслов „ По следите на импресионистите “, осъществен с финансовата поддръжка на Община Пловдив по Компонент „ Мобилност “, част от Културния календар на града за 2023 година.

Целта на плана бе да се даде късмет на учениците, които са декларирали своите креативен благоприятни условия посредством изложения и състезания, да обогатят образната си просвета с посещаване на международни музейни експозиции.

Натрупалите се усещания от срещата с истински произведения на импресионистите въодушевиха учениците да рисуват на пленер всеки следобяд. Част от местата, които групата посети бяха: готическата базилика „ Сент Дени “, музеите „ Лувър “, „ Орсе “, „ Пикасо “, „ Оранжери “, Център „ Жорж Помпиду “ и дворецът „ Версай “.

Финалната галерия със основаните произведения се състоя в Versailles Saint-Quentin-en-Yvelines University, която е водеща мултидисциплинарна висша просветителна и изследователска институция. В UVSQ се образоват близо 20 000 студенти, университетът е ситуиран в югозападното предградие на Париж, където са открити интернационално известни компании, както и реномирани френски проучвателен институти.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР