Група народни представители от България и посланикът ни във Вашингтон

...
Група народни представители от България и посланикът ни във Вашингтон
Коментари Харесай

Депутати от ПП събират подкрепа в САЩ за отпадане на визите за българи

Група народни представители от България и посланикът ни във Вашингтон Н.Пр. Георги Панайотов посетиха Конгреса на Съединени американски щати за среща с господин Брад Шнайдер - конгресмен и съпредседател на групата за другарство с България. Шнайдер е демократ и в Конгреса съставлява щата Илинойс, един от щатите с най-голяма българска общественост. Той е измежду вносителите на резолюцията по отношение на 120 години дипломатически връзки сред България и Съединени американски щати, която следва да се прегледа в Конгреса.

Освен дипломат Панайотов, българската делегация в конгреса се състоеше от Деница Симеонова, Йордан Терзийски, Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Георг Георгиев.

Йордан Терзийски и Деница Симеонова повдигнаха една от най-важните за България тематики, а точно отпадането на визите за българи и получиха кардиналната поддръжката на конгресмена. По-рано денем двамата депутати от “Продължаваме Промяната " посетиха за среща и Щатския департамент.

Днес следва народните представители да вземат присъединяване във конгрес за сигурност, отдаден на тематиката за въздействието на Русия и Китай на Балканите. Предвидена е среща и с другия съпредседател на групата за другарство с България в Конгреса - републиканеца Джо Уилсън.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР