Група мотористи с маски са нанесли побой над 100 роми

...
Група мотористи с маски са нанесли побой над 100 роми
Коментари Харесай

Група маскирани полицаи пребили 100 роми в село Каменар след изнасилването във Варна



Група мотористи с маски са нанесли побой над 100 роми от село Каменар, заяви кметът на селото Светослав Райков. По негови думи нападателите не са познати на локалните. Кметът твърди, че има потърпевши хора. Според него те са служители на реда.

Потърпевшите настояват че маскираните служители на реда са пристигнали към 13:00 ч. с бус и мотори и са почнали да удрят наред, в това число дами и деца без да дадат пояснение за аргументите за експанзията. От ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна изрично отхвърлят.

Кметът на селото Светослав Райков посочи, че пред една от къщите е имало камера и случаят е сниман. Много от хората в махалата са снимали с телефоните си случая. Райков ще желае цялостно следствие.

Екип на Спешна помощ се е отзовал на сигнал за побой в Каменар, подаден на тел. 112.

Междувременно за към час жителите на махалата са били блокирали входа на селото, въоръжени с колове, железа и камъни. Благодарение на намесата на органите на реда не се стигна до ескалация на напрежението. Според жителите на Каменар те не са провокирали с нищо нападателите и даже откакто са изпълнили заповедите им да легнат на земята, са били ритани и удряни.

Положението се възстановява към 15:40 часа.

Запознати позволяват, че нападението има връзка с бруталното обезчестяване на жена тази заран в центъра на Варна. Хората в Каменар допускат, че причинителят е бил ром и се организира "профилактична акция " освен в Каменар, само че и в ромските махали в "Аспарухово " и в "Мацуда " и до остарелия хлебозавод.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР