Група млади роми нападат деца и възрастни в столичния квартал

...
Група млади роми нападат деца и възрастни в столичния квартал
Коментари Харесай

МВР спи за проблемите в Люлин


Група млади роми атакуват деца и възрастни в столичния квартал "Люлин ". За това алармират родители и пострадали на набезите.

Нападенията са станали пред няколко учебни заведения – 137-мо, 90-то, 33-то и наоколо до метростанции. Част от тях са осъществени измежду бял ден, по обяд, когато децата се прибират или отиват на учебно заведение. В някои от случаите жертвите са били заплашвани с нож.

"На път за работа, в 6 без 15 сутринта, минавайки около блоковете, усетих някакви стъпки, обърнах се и сега в който се обърнах да потеглих наопаки и ме нападнаха. Хвана ме за гушата и сподели дай чантата ", описа жена пред Нова телевизия.

Когато се осъзнала видяла момче със сива качулка да тича с чантата й. "Уплахът беше доста огромен ", споделя дамата.

Сред жертвите на наглите роми е и юноша, който бил самичък на улицата.

"Появиха се отнякъде, двама по-големи и един по-малък, минаха зад мене, заобиколиха ме отляво и отдясно, двамата по-големи, дребното остана по-отзад. Когато решиха, че няма никой и че е комфортно да атакуван, започнаха да разпитват за пари ", спомня си младият мъж. Той споделил, че няма пари и тръгнал да бяга. Нападателите обаче го блъснали.

"Скрих се в метрото, три дни имах огромна синина на окото ", сподели младежът.

За казуса алармират и родители на нападнати деца. Майка на учеинк в 137-мо учебно заведение описа, че детето й е в 6 клас и било нападнато на връщане от учебно заведение. Ромите пресрещнали него и още две момчета и им споделили да си дават парите, с цел да нямат проблеми. Момчето непринудено извадило всичко, което има, другите деца нямали пари.

"Нападателят е от ромски генезис, децата го разпознаха ", сподели майката и описа и за други такива случаи.

"Съученик на сина ми, преди към две седмици, е бил брутално пребит в "Люлин 2 ", сподели дамата. Момчето отивало на учебно заведение, когато го пресрещнали трима младежи от ромски генезис, повалили го на земята и му взели безусловно всичко – пари, телефон, ключове и други

Баща описа, че и синът му е бил пострадал. Момчето се прибирало от подготовка, когато го нападнали на излизане от залата.

"Тръгнал към спирката, откъм гърба двама роми го питат има ли пари, блъскат го. Той споделя, че няма, ритат го. Били са с нож ", описа мъжът.

На другия ден той и синът му подали тъжба в Девето районно. Докато пишели, ромите минали около постройката и младежът ги разпознал.

От полицията изясняват, че нападателите са арестувани, само че след това са освободени.

Проблемът стигнал и до кмета на "Люлин ", който свикал незабавна среща с управлението на районното. По време на диалозите станало ясно, че за квартал, който е с размера на град с 250 000 поданици, дават отговор 16 квартални служители на реда.

"Пет патрулки дават отговор за целия "Люлин ", "Обеля " "Модерно предградие ", "Надежда " 5 и 6 "Банкя " и "Иваняне ", сподели люлинчанин, участвал на срещата. Според него било решено да се желаят още униформени, само че всичко е въпрос на бюджет.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР