Група младежи се разминаха на косъм от смъртта, след като

...
Група младежи се разминаха на косъм от смъртта, след като
Коментари Харесай

С бясна скорост: Порше едва не уби група младежи край Царево

Група младежи се разминаха на косъм от гибелта, откакто първокласен автомобил блъсна спряла кола в отбивка на пътя край Царево. Шофьорът е на 20 години. Само няколко минути преди случая, ударената от него кола, била цялостна с пасажери. Инцидентът е станал нощес към 20 часа. Ростислав Иванов и неговите другари спрели в отбивката сред Ахтопол и Варвара, с цел да си създадат фотоси.

„ Аз паркирах колата тук някъде - на 10 метра, както виждате, отвън пътното за придвижване и се снимахме, наслаждавахме се на гледката, при което аз виждам, тъкмо съм тръгнал да се качвам в колата, и виждам по какъв начин едно Порше, връхлита безусловно от пътя, удря се в колата ми и пада в непосредствена непосредственост тъкмо до колата на приятелите ми и хората, които бяха с нея и просто можеха да убият някой "., споделя Ростислав по Българска национална телевизия.

Луксозният автомобил идвал от Ахтопол. Вероятно не е могъл да вземе завоя, минал е през тревата, след което се е врязал в паркирания автомобил.

„ Аз това, което разбрах от следователите е, че в случай че не беше колата ми на това място тъкмо, да се удари и да убие скоростта, момчетата в Поршето можеха да са в морето към този момент. ", добавя Ростислав.

Баща му обръща внимание, че малко по-нагоре по пътя има ограничаване за ниска скорост.

„ Това е несъответстващо държание. Малко по-нагоре ще видите - ограничаването на скоростта е 30 км/ч. Този автомобил, който се движел, той се е движел с над 100, може би 130-150, кой знае? Очевидно водачът не е бил в положение да ръководи този автомобил. ", разсъждава Росен Иванов, татко на Ростислав.

Шофьорът- 20-годишният Георги Фиков е получил охлузвания, само че не е признат в болница. Не е и арестуван.

" 20-годишният лидер е тестван за приложимост алкохол и опиати като и двете проби са били негативни. Въпреки това е взета кръв за химичен разбор. ", посочи Цветелина Рандева, представител на ОД на МВР-Бургас.

Родителите на Ростислав упорстват за среща с родителите на младежа.

„ Черните летописи следват една след друга и въпреки всичко не е мъчно една майка да изясни на едно момче, че той може да възмъжее по хиляди други способи, разнообразни от това да натиска педала на скоростта. Може ли за секунди да се случи нещо сходно и ние да разчитаме на чудото? ", пита Даниела Иванова, майка на Ростислав.

А младежът прибавя, че може би нямаше да го има това изявление, в случай че в този миг той се намираше в колата. Пътният сектор, където е станал случаят, е стеснен и с доста завои.

„ Тук по-лекичко се кара. Който е направил тази злополука, въобще не е карал както би трябвало. ", счита мотористът Павел Янков. От прокуратурата обясниха, че на 20-годишният Георги ще бъде отнета шофьорската брошура. Заплашва го и затвор до 1 година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР