Група мигранти са се разбунтували вчера в център за задържане

...
Група мигранти са се разбунтували вчера в център за задържане
Коментари Харесай

Полша съобщи за бунт в център за задържане на мигранти

Група мигранти са се разбунтували през вчерашния ден в център за задържане в Западна Полша с гледище за по-добри условия или да бъдат трансферирани в Германия, или върнати в Ирак. Това заяви през днешния ден полският заместник-министър на вътрешните работи Мачей Воншик, представен от Ройтерс.

" Група от над 100 мигранти започнаха да разрушават постройките, които населяват, да чупят прозорци, да разрушават решетки, да унищожават табуретки, спално долни дрехи, легла и да желаят независимост или по-добри условия, прекачване в Германия или депортиране в Ирак ", сподели той по националното радио. По думите му в центъра има към 600 мигранти и доста от тях са се включили към групата, само че обстановката бързо е била овладяна от служителите на реда и граничарите.

В настрана изказване по радиото представителят на полските спецслужби Станислав Жарин сподели, че множеството от мъжете в този мигрантски център са от Ирак и желаят да отидат в Западна Европа, най-много в Германия. От граничната работа на Полша оповестиха, че през вчерашния ден 217 души са пробвали да влязат нелегално в страната от Беларус.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР