Група мигранти са се разбунтували вчера в център за задържане

...
Група мигранти са се разбунтували вчера в център за задържане
Коментари Харесай

Бунт в център за задържане на мигранти в Полша

Група мигранти са се разбунтували през вчерашния ден в център за задържане в Западна Полша с гледище за по-добри условия или да бъдат трансферирани в Германия, или върнати в Ирак. Това заяви през днешния ден полският заместник-министър на вътрешните работи Мачей Воншик, представен от Ройтерс.
"Група от над 100 мигранти започнаха да разрушават постройките, които населяват, да чупят прозорци, да разрушават решетки, да унищожават табуретки, спално долни дрехи, легла и да желаят независимост или по-добри условия, прекачване в Германия или депортиране в Ирак ", сподели той по националното радио. По думите му в центъра има към 600 мигранти и доста от тях са се включили към групата, само че обстановката бързо е била овладяна от служителите на реда и граничарите.
В настрана изказване по радиото представителят на полските спецслужби Станислав Жарин сподели, че множеството от мъжете в този мигрантски център са от Ирак и желаят да отидат в Западна Европа, най-много в Германия. От граничната работа на Полша оповестиха, че през вчерашния ден 217 души са пробвали да влязат нелегално в страната от Беларус.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР