Група жители на селището Терми на гръцкия остров Лесбос са

...
Група жители на селището Терми на гръцкия остров Лесбос са
Коментари Харесай

Жители на Лесбос пречат на лодка с мигранти да акостира на брега

Група поданици на селището Терми на гръцкия остров Лесбос са блокирали пристанището на Терми, като не разрешават в него да слязат бежанци и мигранти. На лодката на мигрантите има към 50 души, измежду които и деца. Лодката е отведена в пристанището от гръцката брегова защита, оповестява Българска телеграфна агенция.

Някои от събралите се жители са отправили словесни нападки против ръководителя на бюрото на Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации в Лесбос. Обиди са били отправени и към публицисти от интернационалните медии и представители на локалната власт.

Турция: Над 76 хиляди бежанци са минали границата ни към Европейски Съюз

Около 500 мигранти съумяха да доближат през днешния ден от Турция до гръцките острови в северната част на Егейско море, откакто Анкара разгласи, че повече няма да пречи на бежанците и мигрантите да влизат в Европейския съюз. Напрежението на островите и преди този момент беше високо поради пренаселените бежански лагери на тях и проектите на държавното управление да построи центрове за мигранти от затворен вид.

Междувременно пътят към Центъра за приемане и идентификация Мория на Лесбос също е бил блокиран от локални поданици. Те не разрешават на рейсовете на бреговата защита да влязат, с цел да настанят към този момент пристигналите през днешния ден мигранти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР