Група доброволци издигнаха метален кръст над Повеляново и по този

...
Група доброволци издигнаха метален кръст над Повеляново и по този
Коментари Харесай

Кръст с тегло 100 кг и български флаг бяха издигнати над Сиври баир в Девня

Група доброволци издигнаха железен кръст над Повеляново и по този метод осъществиха една отколешна фантазия на поданици на девненския квартал. Изработването на монумента – знак на християнската религия, е на компания, която прави активност на територията на Девня. Кръстът е висок 4 метра, необятен е 2 метра и тежи близо 100 кг, оповестиха от пресцентъра на общината.

 

В преместването му на ръце и слагането му в труднодостъпната околност Сиври хълм през днешния ден се включиха доброволци от квартала и общински чиновници отпред с кметския наместник на Повеляново Панайот Панайотов. По самодейност на сем. Георгиеви до монумента бе повдигнат и българският трикольор.



Местността Сиври хълм се намира на изток от кв. „ Повеляново “ и от нея се разкрива панорамна панорама към целия квартал и промишления комплекс. Предстои на кръста да бъде инсталирано слънчево осветяване, с цел да се вижда и през нощта.

Това е вторият сходен набожен паметник, който се извисява над Девненската равнина, с цел да я защищава от беди и несгоди. Първият кръст е от бетон и е дело на починалия патриот Стоян Жечев. Той се издига в местността Глиган чешма западно от кв. „ Девня-1 “.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР