Група държави от Европейския съюз се е съгласила да приеме

...
Група държави от Европейския съюз се е съгласила да приеме
Коментари Харесай

ЕС ще приеме 1600 деца мигранти от Гърция

Група страни от Европейския съюз се е съгласила да одобри минимум 1600 деца мигранти от Гърция, пътуващи без родителите си, оповестяват гръцките медии. Първите непридружени малолетни евентуално ще намерят домове в Люксембург незабавно през идната седмица. Това съобщи в петък комисарят на Европейски Съюз по вътрешните работи Илва Йохансон.

В момента над 42 000 мигранти живеят в пренаселени лагери на гръцките острови, в това число към 5500 непридружени малолетни. Според полицейската организация Европол към 10 % от тях са по-млади от 14 години.

Финландия, Франция, Германия, Люксембург и Португалия предложили да одобряват децата, пътуващи без родител. Йохансон съобщи, че най-малко две други страни са изразили интерес да се включат.

По-рано тази седмица Йохансон сподели, че децата мигранти, пътуващи сами, " са изправени пред принуждение, корист и употреба. Много от тях просто изчезват от центровете за леговище и банкет и не знаем къде се намират. Страхувам се, че доста от тях попадат в ръцете на нарушители ", означи еврокомисарят.

Гърция изиска помощ за грижи за самотни деца - мигранти предишния септември. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР