Група държави от ЕС постигнаха съгласие да разработят първите си

...
Група държави от ЕС постигнаха съгласие да разработят първите си
Коментари Харесай

25 държави от ЕС одобриха първите съвместни оръжейни проекти

Група страни от Европейски Съюз реализираха единодушие да разработят първите си взаимни планове в региона на защитата , в които Англия няма да взе участие, оповестява " Ройтерс ".

Агенцията разяснява, че Лондон ще вкуси какво е да си отвън външнополитическите решения на Европейски Съюз.

Подписалите се под пакта 25 страни също отложиха за края на годината решение дали да се позволен страни отвън Европейски Съюз да се причислят към плановете, с което се удължава несигурността към бъдещата роля на Обединеното кралство след напускането на съюза през 2019 година Решението трябваше да бъде взето до юни тази година.

Англия от дълго време блокира опитите за интеграция в региона на защитата , страхувайки се от основаване на войска на Европейски Съюз.

Въпреки това в този момент Лондон се безпокои, че може да остане отвън новото съдействие и да не взе участие в оръжейните планове. Премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей желае да се подписа контракт в региона на сигурността с Европейски Съюз до 2019 година

Военните министри на 25-те страни се подписаха под 17 взаимни плана в Брюксел . Сред тях са европейска бронирана машина на пехотата, подводни противоминни датчици и европейско здравно командване.

Участието в Постоянното структурно съдействие в областта на защитата - Permanent Structured Cooperation (PESCO), е непринудено за страните членки. Дания, Малта и Англия остават отвън плана за европейска защита.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР