Група Бош е генерирала общи продажби от 88,4 милиарда евро

...
Група Бош е генерирала общи продажби от 88,4 милиарда евро
Коментари Харесай

Група Бош е генерирала общи продажби от 88,4 милиарда евро през миналата година


Група " Бош " е генерирала общи продажби от 88,4 милиарда евро през предходната година, оповестява компанията по предварителни данни.

Оборотът е повишен с към 12 на 100 по отношение на миналата година или с към 10 на 100 след промяна на резултата от курсовите разлики. EBIT (печалбата преди лихви и данъци) от активността доближи 3,7 милиарда евро. 

" Предизвикателната 2022 година още веднъж сподели, че " Бош " е устойчива на рецесии, като в същото време има и голяма новаторска мощ ", съобщи доктор Щефан Хартунг, ръководител на Управителния съвет на " Роберт Бош " (Robert Bosch GmbH), при представянето на предварителните бизнес резултати на компанията. " В извънредно сложна среда ние осигуряваме благоприятни условия за напредък в международен мащаб с целенасочени вложения и разширение на интернационалното ни наличие. Искаме да предоставим на хората по целия свят " Техника за живота " и по този начин да дадем важен принос за обществото – от отоплението, щадящо климата, до енергоспестяващите решения и устойчивата подвижност ".

Наскоро " Бош " разгласи, че през идващите 10 години ще влага към 950 милиона евро в инженерен и индустриален център в Суджоу, Китай. Центърът ще основава особено създадени решения за подвижността и артикули в региона на електрификацията и автоматизацията, които ще обслужват потребностите на локалния пазар. Същевременно " Бош " спомага за повишение на статута на Европа като високотехнологична локация: " Изключителен образец е разширението на заводите ни за чипове в Дрезден и Ройтлинген ", сподели Хартунг. " До 2026 планираме да влагаме още 3 милиарда евро в бизнеса с полупроводници – това е приносът ни за превъзмогване на дефицита на чипове в бранша на подвижността ". " Бош " ще се концентрира и върху разширението на бизнеса си в международен мащаб - в Египет, Индия, Мексико, Съединени американски щати и Виетнам. 

Към 31 декември 2022 година в Група " Бош " работят към 420 300 чиновници по целия свят. Тe са с към 18 400 души повече спрямо миналата година, като нарастването е с към 4 на 100. Броят на чиновниците в Германия се е нараснал с 2600 души до 133 400. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР