Група белгийски младежи, посетили парти в Испания, са се заразили

...
Група белгийски младежи, посетили парти в Испания, са се заразили
Коментари Харесай

COVID пламна сред белгийски младежи, купонясвали в Испания

Група белгийски младежи, посетили празненство в Испания, са се заразили с ковид. За два дни позитивни проби са дали 124 от 350 от участниците в екскурзия, написа The Brussels Times. Всички младежи са били тествани преди да се насочат на отмора и измежду тях не са били открити носители на вируса.

След като е станало ясно, че инфекцията се е популяризирала измежду участниците по време на екскурзията, уредниците са дали автобусен превоз, с цел да могат те да се приберат в Белгия, макар че програмата е предвиждала почивката да продължи по-дълго.

Въпреки, че позитивните младежи са били отделени от тези с негативни проби, сега се установяват от ден на ден случаи на инфекцията. На всички е наложена карантина, като за тези с отрицателен тест тя е с дълготрайност седмица, а за инфектираните предписанието е за 10 дни в изолираност. Повечето от младежите ще прекарат карантината в домовете на родителите си, което основава спор в общественото пространство. Притесненията са, че по този метод инфекцията ще се съобщи в домашни условия и са направени оферти карантината да се случи в самобитен карантинен лагер, осведоми белгийската преса.

Вратичка в приложението на коронавирус документите в Белгия обаче е разрешила на 20 младежи да се приберат със аероплан от Испания откакто към този момент са дали позитивни проби. Авиокомпаниите не задължават белгийците, които се прибират в страната си, да покажат негативен тест за коронавирус, защото съгласно законодателството те имат право да извършат проучването си след идване в страната. До излизането на резултатите се планува карантина, каквато е и практиката в България.

След идентифицирането на инфекцията във ваканционната група управляващите чакат случаите на коронавирус в Белгия да се усилят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР