Група българи, обединени в общността Bulgarians in USA, започват мащабна

...
Група българи, обединени в общността Bulgarians in USA, започват мащабна
Коментари Харесай

Българи в чужбина подеха мащабна кампания за гласуване на 4 април


Група българи , обединени в общността Bulgarians in USA, стартират огромна акция да насърчат сънародниците ни на всички места по света да гласоподават на парламентарните избори на 4 април. Тя е под мотото „ Имаш право на България “ и е отворена за включване на български жители от целия свят. Подобна акция за поощряване на гласуването, готова от дейни жители в чужбина , се случва за пръв път.

Организаторите се водят от концепцията, че гласуването на българи те в чужбина е освен конституционно право, а и отговорност за бъдещето на страната ни. Именно по тази причина едно от настояванията е да се провеждат повече изборни секции тук-там, които са отдалечени от българските посолства и консулства.

Като част от акция та са основани два съществени информационни инструмента - промоционален видеоклип и уеб страница. Използвайки го, всеки българи н може свободно да смъкна, отпечата и популяризира или закачи постер, с цел да стимулира своите сънародници.

„ Вярваме, че е значимо всеки българи н да упражни правото си на глас, без значение къде се намира – Чикаго, Лос Анджелис, Лондон, Сидни, Мадрид, Берлин или другаде. Факт е обаче, че българи те в чужбина на процедура не получават задоволително информация за гласуването. Нашият глас е наше конституционното право. Трябва да се борим за отваряне на още секции и повече информация, които ще спомогнат за по-добра организация и гражданска интензивност на избори те. Само дейното гражданско общество и всеобщото гласоподаване на българската диаспора в чужбина може да понижи тежестта на купения избор в България! “, съобщи Ваня Креймър, представител на групата Bulgarians in USA.

Организаторите акцентират, че всички българи имат право да гласоподават за бъдещето на родината си и да желаят живота в страната ни да се усъвършенства. Временно или за непрекъснато, сънародниците ни в чужбина са доста – в Съединени американски щати , Испания, Германия и Англия. Някаква част от тях не желаят да упражнят правото си на глас, а други срещат съществени усложнения. Кампанията цели да осведоми и по този начин да насърчи изборната интензивност.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР