Група “Б” на Мондиал 2019 ще даде възможност на отборите

...
Група “Б” на Мондиал 2019 ще даде възможност на отборите
Коментари Харесай

Мондиал 2019 - обзор на група Б

Група “Б” на Мондиал 2019 ще даде опция на тимовете на Аржентина, Русия, Нигерия и Южна Корея да покажат, че заслужават да останат в шампионата и след груповата фаза.

Проблемите с травми на Русия и покачването на равнището в състава на Нигерия ще бъдат от огромно значение в група, в която Аржентина е считана за прочут любимец. С най-малки шансове е тимът на Южна Корея, от който не се чакат огромни резултати.

Звездата на групата - Факундо Кампацо

Плеймейкърът на испанския Реал Мадрид справедливо е считан освен за една от звездите на групата, а и на цялото състезание. Ранните му години в Реал не допускаха, че той може да бъде считан за толкоз перспективен състезател, само че в последните сезони наподобява, че мъчно може да си представим мощния тим на “кралския клуб” без съществуването на Факундо Кампацо.

Най-перспективен състезател - Джош Окоги

Избран под номер 20 в Драфт 2018 от Минесота Тимбъруулвс, Окоги е подготвен да направи формалния си дебют за Нигерия навръх Световното състезание. Роденият в Лагос нигериец е считан за един от най-хубавите бранители по периметъра на Мондиала, само че това не значи, че той не може да бъде и точконосител. Окоги приключи със приблизително 7.7 точки за 23 минути на полето за Минесота в дебютния си сезон.

Най-известно име - Луис Скола

Петото присъединяване на Световни шампионати за 39-годишния Скола може да се окаже и негово последно. Гигантът е гладен за нов орден, откакто завоюва среброто в дебютното си състезание през 2002 година. Пет години по-рано, на Световното в Испания, Скола приключи с 19.5 точки приблизително на мач, като в този момент се чака още веднъж да бъде един от най-използваните играчи в атакуващ проект за аржентинците.

Ключов конфликт - Аржентина против Русия

В предходните четири от общо пет конфликта сред двата тима на Световни шампионати и Олимпиади спечелилият от тази двойка е завършвал на подиума. През 1994-та в Торонто, Русия побеждава Аржентина и приключва втора. През 2002-ра в Индианаполис Аржентина слага на колене Русия, което по-късно й носи сребърен орден. На Олимпиадата в Пекин през 2008-ма Аржентина още веднъж побеждава Русия, завършвайки с бронз, а през 2012-та в Лондон Русия си връща, като печели бронзовите медали в директна борба. Единственият мач, който са играли и никой от тях не е спечелил орден, е през 2010-та в Истанбул, където Аржентина надвива.

Мачовете от група “Б” стартират на следващия ден от 11:30. Първата борба опълчва Русия и Нигерия, а от 15:30 Аржентина се изправя против Южна Корея. ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР