Група активисти изля стотици литри жълта и синя боя на

...
Група активисти изля стотици литри жълта и синя боя на
Коментари Харесай

Изляха боя в цветовете на украинския флаг пред руското посолство в Лондон

Група деятели изля стотици литри жълта и синя багра на пътя пред руското посолство в Лондон, с цел да сътвори голямо украинско знаме ден преди годишнината от нашествието на Владимир Путин.

Името на групата е " Водени от магарета " (Led by Donkeys). Тя спря придвижването на улицата, преди да разпръсне повече от 300 литра боя по пътя благодарение на колички и четки. Знамето на Украйна стана с повърхност 500 кв. м.

„ Украйна е самостоятелна страна и народ, който има цялостното право на самоопределяне ", се споделя в изказване на групата, представено от  " Ройтерс ".

" Наличието на голямо украинско знаме пред посолството на Русия в Лондон ще му (на Путин - бел.ред.) припомня за това ", прибавят деятелите.



Лондонската столична полиция заяви, че трима мъже и една жена са били арестувани по съмнение в незаконно увреждане и възпрепятстване на придвижването.

Гумите на няколко автомобила бяха покрити с боята, до момента в който минаваха по нея, оставяйки цветни следи по пътя, който граничи с Хайд Парк и Кенсингтън Гардънс.

Групата съобщи, че нетоксичната, несъдържаща разтворители и бързосъхнеща багра се мие и е предопределена за пътно изкуство.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР