Грубо отношение към възрастен пациент и придружителката му в Ловешката

...
Грубо отношение към възрастен пациент и придружителката му в Ловешката
Коментари Харесай

Придружителка на сляп пациент спяла в краката му в Ловешката болница

Грубо отношение към възрастен пациент и придружителката му в Ловешката болница. За това алармира зрителка на бТВ.

На 4 против 5 януари 73-годишният 100% незрящ Цочо Христов от Гложене е признат по неотложност в Ловешката болница с тежка пневмония. Придружава го брачната половинка му, също със съществени зрителни проблеми.

"Направиха тест за Коронавирус, който беше негативен и вкараха ни като белодробно заболяване “, сподели Събена Иванова, брачна половинка на пациента, село Гложене.

Настанени са в Пневмофизиатричното поделение - в стая с 9 кревати, обща за мъже и дами.

"Спях в краката му. Той на леглото и аз по този начин седнала и по някой път лягах в краката му. Казаха за компаньон не се поставя “, изясни Събена.

За обстановката околните им схващат на третия ден.

"Казвам добре, болния ОК, на системи, грижите се за него. Все отново това е 73 - годишна жена, споделих: Готов съм даже да си заплатя, каквото е нужно, в случай че изобщо е нужно. Не е допустимо да нямате опит с съпътстващи лица. За мене беше необяснимо по какъв начин тя ще изкара 10 дни там “, сподели Добри Добрев, шурей на пациента, село Гложене.

Леглото е извоювано, само че не и естественото отношение.

"Санитарката сподели, откакто толкоз се оплакваш - в този момент ще си ти ще си оправяш чаршафа и възглавницата ", споделя Добри Добрев.

На идващия ден пациентът умрял, преди още брачната половинка му Събена да получи отговор от какво го лекуват.

"Аз не съм вляла и вътре в стаята, седнал съм на вратата: "Затваряй, затваряй, тъй като не мога да ги претърпявам. Защо?! Ние какви сме?! “, изясни Добри Добрев, шурей на пациента, село Гложене.

На околните не била обяснена и повода за гибелта. Документите им връчил санитар.

„ Остра сърдечна и дихателна непълнота, двустранна пневмония. Добре, кое от всичките или от трите едновременно?! Какво пречеше този лекар, който се е подписал или там име на лекаря Донка някоя си, какво й пречеше - "господине, съболезнования, изпуснахме индивида. Вчера беше добре, през днешния ден го няма “, споделя Добри.

От управлението на болничното заведение обясниха пред бТВ, че за казуса научават от медията. Обещаха да създадат инспекция.

Близките на умрелия пациент към този момент се въздържат от тъжба. Но упорстват унизителното и надменно отношение в лечебните заведения да бъде пресечено.

"Искахме да дадем публичност, тъй като все ми се коства, че тези хора, които поставят грижи за нас, за нас, когато сме в неприятни моменти, мисля, че те са поели уговорката си по собствен личен избор, никой не ги е принудил да го създадат. Не се разисква качеството на лекуването, не се разисква какъв брой докторите са експерти, а какво е отношението на хората към хората ", счита Добри.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР