Грубо 95 000 лева ще трябва да плати Антикорупционната комисия

...
Грубо 95 000 лева ще трябва да плати Антикорупционната комисия
Коментари Харесай

На първа инстанция: Антикорупционната комисия трябва да плати почти 95 000 лв. на Трайчо Трайков

Грубо 95 000 лв. ще би трябвало да заплати Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) на кмета на регион " Средец " в София и някогашен енергиен министър Трайчо Трайков. Това реши Софийския административен съд, оповестява OFFnews. Решението може да се апелира пред Върховния административен съд.
Делото е по Закона за отговорността на страната и общините за вреди (ЗОДОВ) и е заведено от Трайков против КПОНПИ като приемник на Комисията за попречване и определяне на спор на ползи (КПУКИ). Трайков го е завел, откакто е изгубил шанса да стартира работа в частния бранш със заплата 10 000 евро месечно – той споделя, че е пропуснал опцията, защото предшественикът на КПКОНПИ – КПУКИ (Комисията за попречване и определяне на спор на интереси), е оповестила, че има спор на ползи и бъдещият му шеф размислил. Конфликтът бил, тъй като имал акции на " Каолин ", а бил и по едно и също време с това министър и е работил за концесията на предприятието - през 2011 година.
Всъщност Трайков желае 119 700 лева обезщетение плюс мораторна рента от 36 442 лева, както и 12 000 лева поради " душевни болки и премеждия " – имал е мигрена и е пиел медикаменти за кръвно, а по това перо и още 8900 лева мораторна рента. Основание за това е, че съдът дефинитивно е отменил решението на КПУКИ за спор на ползи. Но съдът дава 60 000 лева обезщетение, 18 316 лева мораторна рента, 12 000 лева обезщетение за душевните болки и премеждия плюс рента по тях от 6096 лева
В писмения отговор на КПКОНПИ се желае " понижаване на размера на претендираното обезщетение на съображение член 5, алинея 2 от ЗОДОВ, поради на събитието, че Трайков самичък е сезирал КПУКИ, поради множеството медийни изявления за твърдян спор на ползи ", излиза наяве от решението на съда. Но арбитър Доброслав Русков дефинира този мотив като все едно някой да потърси здравна помощ, само че да се утежни и да се каже, че в случай че не беше търсил помощ, а се е лекувал самичък, е нямало да стане по този начин.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР