Груба далавера с общински имоти на тъмно и приемане на

...
Груба далавера с общински имоти на тъмно и приемане на
Коментари Харесай

Позиция на групата на общинските съветници от ГЕРБ – Варна: Коцев и екипа му опитват груба далавера с общински имоти на тъмно 


„ Груба спекулация с общински парцели на мрачно и приемане на бюджет „ на коляно “ поради орязани пари за спорт, опазване на здравето, просвета и други се пробваха да пробутат Коцев и екипът му на последната сесия на Общински съвет на 21 февруари. Общинските съветници от групата на ГЕРБ настоявахме да отпадне приемането на плана за бюджет за 2024 година на Варна, поради жестоко нарушаване на Правилника за работа на Общински съвет – материалите от най-важната комисия „ Финанси и бюджет “ бяха изпратени на локалните избраници в 20 ч. вечерта преди сесията. Не можем да бъдем пасивни фенове и слушатели за парите на Варна, в каквито искаше да ни трансформира зам.-кметът по финанси Христо Рафаилов, който щял да ни опише бюджета в елементи. Затова поискахме отсрочване приемането на бюджета за идната сесия на 29 февруари, само че болшинството в Общински съвет, тъй наречените сглобка не ни поддържа.

Големият фарс се разигра с приемането на годишната стратегия за ръководство на общинска благосъстоятелност, като промени в нея бяха изпратени три минути след старта на сесията в 10 ч. на 21 февруари. Така в 99-та минута отпаднаха 133 незастроени парцела и се замениха със 70 нови за очистване на съсобственост. Зам.-кметът по правни въпроси Диан Иванов уточни, че това било политическо решение на Благомир Коцев, който по този начин и не се яви в пленарна зала да изясни, макар настояването на общински съветници. Иван Портних сложи резонния въпрос каква е прогнозната стойност на отпадналите парцели и надлежно на новите, размери, предстоящи доходи и разноски в програмата и няма ли да се наруши салдото на бюджетната рамка с импортираните промени. Неподготвен да отговори, зам.-кмет по правните въпроси Диан Иванов си разреши извънредно надменно отношение, напън за гласоподаване и насочи лъжливи внушения, че в предните три мандата са били продадени милиони кв. м общинска благосъстоятелност. На предната сесия го опроверга, не различен, а неговият сътрудник зам.-кметът по финанси Христо Рафаилов, който от трибуната съобщи, че предходната администрация на Община Варна нищо или съвсем нищо не е продала от общинската благосъстоятелност. Иван Портних и Тодор Балабанов предизвестиха, че с ликвидирането на съсобственост се отключват капиталови планове и бурно строителство на най-малко 300 нови здания в града. Да защитят Коцев и екипа му, както за далаверата с общински парцели по този начин и за бюджета на мрачно, глас не отрониха от групата на ПП/ДБ в локалния парламент, потънаха в цялостно безмълвие.

Така в тези 100 дни на ръководство на Коцев и екипа му се наслушахме на неистини и оправдания, нагледахме се на аматьорщина и остарели отпреди 15 години порочни практики.

Била спряна „ инерцията, която се борим всекидневно да наберем, за смяна в градската среда… “, написа Коцев в следващия си ФБ-пост. Варненци си мислиха, че пробва да набере скорост, пък той се борил за инерция, която води най-лесно по баира надолу. “

Пресцентър на Политическа партия ГЕРБ – Варна
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР