Груба далавера с общински имоти на тъмно и приемане на

...
Груба далавера с общински имоти на тъмно и приемане на
Коментари Харесай

ГЕРБ-Варна обвини кмета Коцев в далавера с общински имоти на тъмно

Груба спекулация с общински парцели на мрачно и приемане на бюджет „ на коляно “ поради орязани пари  за спорт, опазване на здравето, просвета и други се пробваха да пробутат кметът и екипът му на последната сесия на Общинския съвет на 21 февруари. Това се декларира в позиция на групата на общинските съветници от – Варна.

Те показват, че са упорствали да отпадне приемането на плана за бюджет за 2024 година на Варна, поради жестоко нарушаване на Правилника за работа на Общински съвет – материалите от най-важната комисия „ Финанси и бюджет “ били изпратени на локалните избраници в 20.00 ч. вечерта преди сесията.

„ Не можем да бъдем пасивни фенове и слушатели за парите на Варна, в каквито искаше да ни трансформира зам.-кметът по финанси Христо Рафаилов, който щял да ни опише бюджета в елементи. Затова поискахме отсрочване приемането на бюджета за идната сесия на 29 февруари, само че болшинството в Общинския съвет, тъй наречените сглобка не ни поддържа “, акцентират общинските съветници от.

„ Големият фарс се разигра с приемането на годишната стратегия за ръководство на общинска благосъстоятелност, като промени в нея бяха изпратени три минути след старта на сесията в 10.00 ч. на 21 февруари. Така в 99-та минута отпаднаха 133 незастроени парцела и се замениха със 70 нови за очистване на съсобственост. Зам.-кметът по правни въпроси Диан Иванов уточни, че това било политическо решение на, който по този начин и не се яви в пленарна зала да изясни, макар настояването на общински съветници. Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на сложи резонния въпрос каква е прогнозната стойност на отпадналите парцели и надлежно на  новите, размери, предстоящи доходи и разноски в програмата и няма ли да се наруши салдото на бюджетната рамка с импортираните промени. Неподготвен да отговори, зам.-кмет по правните въпроси Диан Иванов си разреши извънредно надменно отношение, напън за гласоподаване и насочи лъжливи внушения, че в предните три мандата са били продадени милиони кв. м общинска благосъстоятелност. На предната сесия го опроверга не различен, а неговият сътрудник зам.-кметът по финанси Христо Рафаилов, който от трибуната съобщи, че предходната администрация на Община Варна нищо или съвсем нищо не е продала от общинската благосъстоятелност. Иван Портних  Иван Портних Иван Николаев Портних e български политик от Политическа партия ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на и Тодор Балабанов  предупредиха, че с ликвидирането на съсобственост се отключват капиталови планове и бурно строителство на най-малко 300 нови здания в града. Да защитят Коцев и екипа му, както за далаверата с общински парцели, по този начин и за бюджета на мрачно,  глас не отрониха от групата на ПП-ДБ в локалния парламент, потънаха в цялостно безмълвие. Така в тези 100 дни на ръководство на Коцев и екипа му се наслушахме на неистини и оправдания, нагледахме се на аматьорщина и остарели отпреди 15 години порочни практики.

Била спряна „ инерцията, която се борим всекидневно да наберем, за смяна в градската среда... “, написа Коцев в следващия си ФБ-пост.  Варненци  си мислиха, че пробва да набере скорост, пък той се борил за инерция, която води най- елементарно  по баира надолу “, написа още в позицията на ГЕРБ-Варна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР