Грозно подобие на социологическо проучване на агенция ЕСТАТ, в което

...
Грозно подобие на социологическо проучване на агенция ЕСТАТ, в което
Коментари Харесай

Циганска работа! Бесни социолози питат: Ваня Григорова ли поръча и плати фалшивото проучване за София?

Грозно сходство на социологическо изследване на организация ЕСТАТ, в което кандидатката на Българска социалистическа партия за кмет на София Ваня Григорова е изкарана надали не победителка в изборите за локална власт, циркулира от сутринта по всевъзможни медии.

 

С редакцията ни се свързаха няколко самостоятелни един от различен социолози и шефове на маркетингови организации с цел да кажат, че изнесените от псевдо сътрудниците им данни са не просто сбъркани. Те са искрено лъжливи, манипулативни и извънредно непрофесионално написани. Нещо повече - погазени са всички правила на социологията, само че и на здравия разсъдък.

 

В претендиращият за социология памфлет написа, че електоралните желания на гласоподавателите за кмет на София все още са 27,8% за претендента на ПП-ДБ Васил Терзиев, 20,6% за претендента на Българска социалистическа партия Ваня Григорова и 18,7% за претендента на ГЕРБ Антон Хекимян. В извадката са интервюирани 800 софиянци в интервала 29 септември - 9 октомври. 6,4% събира претендентът на " Синя София " Вили Лилков, 4,7% претендентът на " Възраждане " Деян Николов, 2,4% - претендентът на Има Такъв Народ Ивайло Вълчев.

 

“Това е парадокс ”, разкрещя се прочут с левите си пристрастия социолог, който постоянно познава крайните резултати на вотовете за централна и локална власт. “От началото на акцията пуснах две извадки за София и моите данни, за които си залагам главата, сочат тъкмо противоположното. Григорова е трета и то с доста зад първия и втория. Дори показах данните на “Позитано ”. От ЕСТАТ да си сдъвчат дипломите и да ги изядат, по този начин не се прави! ”, разпалено изясни експертът.

 

 

Той даде и съответен образец какъв брой сбъркано е изследването. “Най-вече не е съответно Вили Лилков да е с повече проценти от “Възраждане ”-чисто електорално това е парадокс. Друг парадокс е Българска социалистическа партия да е втора политическа мощ в София ”. И обясни, че откогато в България се прави предизборна социология, тя постоянно извежда закономерността, че електоралната тежест в народен мащаб постоянно рефлектира върху локалния избор, без оглед на личностите. “Възраждане ” са в напредък, нищо чудно на един предварителен парламентарен избор да стане втора. Това са близо милион гласоподаватели. Част от тях ще се прелеят към техния претендент Диян Николов, който е много по-харесван от Григорова. Левите гласоподаватели са и националисти, а за нея се шушука, че е циганка. “Те алените хора не я припознават, тя се оглежда в балотажа ”, разяснява източникът ни без да издава какво сочат данните на неговата организация.

 

Друг социолог пък издаде мръсна загадка на сътрудниците си от ЕСТАТ. “Те са нелегитимни, работят на черно. Национална агенция за приходите им е запорирал сметките и вземат пари под масата ”. Казаното идва да удостовери, че изследването не е изгонено по одобрените стандарти и не може да претендира за легитимност.

 

“Закъсали са за пари и са излъгали Ванчето Григорова да й създадат менте проучване, а тя да бръкне в черната каса и да ги зареди с някоя друга хилядарка ”, обясни той и отхвърли да разяснява подправените данни на ЕСТАТ.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР