Грозно е да се работи със страховете на хората предизборно.

...
Грозно е да се работи със страховете на хората предизборно.
Коментари Харесай

Александър Николов: Ако някой има по-добри решение за газа, да каже

Грозно е да се работи със страховете на хората предизборно. Ако някои има по-добро решение за доставките на газ, да заповяда и да каже . Затова прикани енергийният министър в оставка Александър Николов пред Българска национална телевизия.

Природен газ има разполагаем, само че би трябвало да се създадат по този начин решенията, с цел да може разноските да бъдат търпими, посочи Николов. Газохранилището в " Чирен " се цялостни с количества газ, контрактувани от " Булгаргаз ". Има и няколко частични танкера с газ, контрактувани от Европейската комисия. Много е елементарно да приказва за енергетика по време на рецесия, уточни Николов.

Александър Николов няма терзания от работата на

Той е уверен, че желанията на президента Румен Радев е за стратегическо вярно развиване на България . Александър Николов дефинира като доста разочароващо последните 7 месеца, в които няколко пъти в доста дълбоки елементи се опитал да изясни проблемите в енергетиката на всички негови сътрудници, в това число и на премиера в Министерски съвет. През последните няколко седмици всички взеха решение да влязат в странна предизборна изразителност, което е тъжна за обществото, уточни Николов.
 От
От " Булгаргаз " оферират 54% нарастване цената на газа за август

От КЕВР посочили със забавяне предлагането

По думите му обществото има доста прекрасен филтър и е страховит лакмус, когато един човек се държи откровено и по кое време приказва празно. Когато се търсят решения в енергетиката по време на рецесия, се търси първо оптимално позитивния резултат и оптималната еластичност за тези, които следва да дойдат, посочи Николов.

Той акцентира, че природният газ от дълго време не е енергиен запас, а е политически инструмент. Вицепремиерът и министър на стопанската система в оставка Корнелия Нинова няколко пъти се опита да спекулира по тематиката - няма нещо, което да не се е опитал да направи " Булгаргаз ", увери Николов.

Според него, в случай че се огледа на по-широк проект Европа без " Газпром ", не може да оцелее, само че в случай че погледнем единствено за България договорът, който има България с " Газпром " и в случай че се извършва, ще има релативно добър баланс на газ. Не мога да претенциозно да поучавам идващият тим на ръководещите, добави Николов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР