Грозно е да ме принуждават към второ изгнание, заяви бившият

...
Грозно е да ме принуждават към второ изгнание, заяви бившият
Коментари Харесай

Сакскобургготски за решението за „Врана”: Омерзен съм!


Грозно е да ме принуждават към второ заточение, съобщи някогашният министър председател

Симеон Сакскобурготски разяснява, че е омерзен след решението на Софийския градски съд за двореца „ Врана”, който бе приет за държавна благосъстоятелност. Симеон II бе безапелационен, че против него се води систематично гонене от години, което лежи на измислени искания от страна на страната. Очаква се още при започване на септември отбраната на царското семейство да апелира правосъдното решение в Апелативния съд в София.

„ По времето на изгнанието се стремяхме да повдигаме духа на българщината в чужбина, минаха 75 години, и ето в този момент в края на живота ми по този начин да ме изтезават и мъчат с някакви напълно измислени предпоставки и искания, е тежко. Мислех си какъв брой би било грозно да ме принудят и то при една демократична България към второ изгнание”, съобщи в Светата рилска обител Симеон Сакскобургготски. Той добави, че частната собтвеност е нещо неприкосновено и че „ хората, които са се заели да ме тормозят по този последователен метод, може би не знаят по какъв начин сме били възпитавани, родителите ми и дедите ми въобще”.

Симеон Сакскобургготски и брачната половинка му Маргарита участваха на панахидата във връзка 75-ата годишнина от гибелта на неговия татко - цар Борис III, в Рилския манастир.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР