„Грозно да ме принудят и то при една демократична България,

...
„Грозно да ме принудят и то при една демократична България,
Коментари Харесай

Сакскобургготски: Грозно е да ме принудят към второ изгнание

„ Грозно да ме принудят и то при една демократична България, към второ заточение “, съобщи някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски, който дружно със брачната половинка си Маргарита участва на панихидата, отслужена в Рилския манастир във връзка 75-годишнината от кончината на татко му - последния български цар Борис III.

Сакскобургготски съобщи, че е наскърбен, че в този момент, в края на живота му, е подложен на измъчване с измислени и подправени предпоставки. Той уточни, че е наскърбен и от това, че към момента не е направено нищо, с цел да бъдат открити тленните остатъци на татко му след поругаването на гроба му.

„ По времето на изгнанието се стремяхме да повдигаме духа на българщината в чужбина, минаха 75 години, и ето в този момент в края на живота ми по този начин да ме изтезават и мъчат с някакви напълно измислени предпоставки и искания, е тежко. Мислех си какъв брой би било грозно да ме принудят и то при една демократична България към второ заточение “, разяснява Сакскобургготски.

Миналата седмица Софийският градски съд отсъди в интерес на страната по делото за дворцовият комплекс „ Врана “ край София, в който наследникът на последния български цар живее.

В храма се събраха и някогашни депутати от държавното управление на Национална движение „Симеон Втори", както и представители на монархически придвижвания от цялата страна.

Държавата си връща царския замък "Ситняково "

Държавата взима втори парцел от Симеон Сакскобургготски

Нанков: Не сме се отказали от царските парцели

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР