Грозен опит да изчисти гузната си съвест след смъртта на

...
Грозен опит да изчисти гузната си съвест след смъртта на
Коментари Харесай

Скандал! Не жертва, а клиент – гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис потърсил Нотариуса за да отнеме незаконно къщата на възрастна жена

Грозен опит да почисти гузната си съвест след гибелта на Нотариуса прави гръцкият строителен бизнесмен Йоаким Каламарис. От близо седмица предприемачът обикаля телевизионни студиа с цел да изяснява по какъв начин бил жертва на рекет от страна на Божанов, даже цъфна и в Народното събрание, само че оправдателната му теза, по всичко проличава, е съшита с бели конци.

 

С редакцията ни се свързаха близки на стара жена, чийто парцел Каламарис и съдружниците му са се опитвали да завлечен с цел да могат да вдигнат там жилищна кооперация. Точният адрес се пази в редакцията, само че от съображения за сигурността на ищцата за в този момент няма да го оповестяваме.

 

Преди години компанията на гърка получава позволение за градеж върху терен в покрайнините на града. Бъдещата жилищна кооперация безусловно влиза в двора на няколко частни къщи, заплашвайки да отхапе сериозна част от собствеността на живеещите там, без да загатваме, че ще им отнеме достъпа до слънчева светлина и изход на улицата.

Нещо повече - една от къщурките се населява от самотно живееща, стара жена. Каламарис и ортаците му бързо надушват идната си жертва. Предлагат й дребно обезщетение и двустаен апартамент на партерния етаж в идната за градеж постройка, в случай че тя се съгласи да им продаде парцела. Жената, несъмнено отхвърля, още повече че нейната съседка, която е почитан чиновник в Национална агенция за приходите открива, че ПУП-ът е публикуван нелегално, най-вероятно против затлъстял подкуп в общината.

Собствениците на къщи завеждат дело, обжалвайки документите, издадена от основния проектант и по всичко проличава, че съдът ще спре градежа. Тогава, в случай че имаме вяра на източниците си, Йоаким Каламарис се свързва с Мартин Божанков - сякаш адвокатската фирма, в която е съучастник, да ги съставлява, само че действително - да му реши проблемите в Темида против уместно възнаграждение. Така и става - делото се взема решение в интерес на гърка и ортаците му, а Нотариуса желае остатъка от сумата, която Каламарис му е заречен. Типично по византийски, задграничните вложители отхвърлят да се издължат и стартират да подават тъжби в разнообразни институции за рекет.

 

Разстрелът на Мартин Божанов бил същински джакпот за Йоаким Каламарис и съдружника му Анастасиос Дикос, който е акционер в “Ринг Мол ” и “ИКЕА ”, споделят пострадалите притежатели на къщи. “Сега те хем няма да заплащат за услугата, която Нотариуса им е приключил, хем ще строят необезпокоявано на метър от частни парцели ”, разяснява правист, поискал анонимност. А ние ще прибавим, че може би е време виновните институции да разровят по какъв начин тъкмо е получено разрешението за градеж и кой правосъден състав е дал зелена светлина макар основателните искания на ищците.

Автор: crimesbg.com


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР