Гросмайстор Веселин Топалов продължава с отличното си представяне на шахматния

...
Гросмайстор Веселин Топалов продължава с отличното си представяне на шахматния
Коментари Харесай

Веско Топалов с нова победа в Азербайджан, остава лидер

Гросмайстор Веселин Топалов продължава с отличното си показване на шахматния супертурнир "Шамкир Чес 2018 ", откакто в партия от петия кръг се наложи с черните фигури над чеха Давид Навара.

Успехът е втори следващ за българина и с него той събра 3,5 точки. Бившият международен първенец е едноличен водач в подреждането, а втори е международният първенец Магнус Карлсен, който през днешния ден победи с белите фигури поляка Радослав Войташек.

Норвежецът, който е победител в последните две издания на конкуренцията, има 3 точки, а идващите петима в класирането са с по 2,5 точки.

Топалов стигна до успеха, откакто съумя да се възползва по най-хубавия метод от двойката си офицери против неособено ефикасните кон и офицер на чеха. Българинът влезе в ендшпила с пешка повече и получи извоювана позиция след размяната на двата белополи офицера.

Във вторник следва почивен ден на шампионата, а в сряда Топалов ще играе с белите фигури против представителя на домакините от Азербайджан Рауф Мамедов, който досега има 2,5 точки. Наградният фонд на шампионата е 100 000 евро. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР