Гробницата в Ерусалим, в която се смята, че е положено

...
Гробницата в Ерусалим, в която се смята, че е положено
Коментари Харесай

Гробницата на Исус Христос се оказа по-древна, отколкото се смяташе

Гробницата в Ерусалим, в която се счита, че е положено тялото на Исус Христос, е по-древна, в сравнение с се смяташе до момента. Ново датиране дефинира възрастта ѝ на 1700 години, а не на хипотетичните към 1000, оповестяват Франс прес и "Нешънъл джиографик ".
През вековете храмът "Възкресение Христово " в Ерусалим е бил обект на гневни набези, пожари, трусове. Църквата е унищожена изцяло през 1009 година Впоследствие е издигната още веднъж.
Това кара актуалните учени да издигнат въпроса дали точно тук се намира хипотетичната гробница на Исус Христос, разпозната от делегация, изпратена от Рим преди 17 века.
Сега резултатите от научни проби удостоверяват, че останките от варовиковата пещера под купола в храма са от гробницата, локализирана от античните римляни, написа "Нешънъл джиографик ".
Взетите от гръцки експерти проби от хоросана сред истинската варовикова повърхностна гробницата и мраморната плоча, която я покрива, бяха датирани към 345 година Според историческите сведения гробницата е открита от римляните и сложена под купол към 326 година Досега най-ранните архитектурни свидетелства, откривани в и към гробницата, сочеха, че тя е на не повече от 1000 години и датира от времето на Кръстоносните походи.
От археологическа позиция е невероятно да се каже дали това в действителност е мястото, където е положено тялото на субект, именуван от евреите Исус от Назарет, който съгласно Новия завет е разпънат на кръст в Ерусалим през 30 или 33 година
Новото датиране обаче удостоверява, че истинската гробница е конструирана по времето на Константин Първи - първия християнски римски император.
През октомври предходната година гробницата беше отворена за първи път от епохи, когато куполът над нея, прочут като едикула, беше реставриран от експерти от Националния механически университет на Атина.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР