Гробницата в Ерусалим, в която се смята, че е положено

...
Гробницата в Ерусалим, в която се смята, че е положено
Коментари Харесай

Гробницата на Исус Христос се оказа по-древна, отколкото се смяташе

Гробницата в Ерусалим , в която се счита, че е положено тялото на Исус Христос , е по-древна, в сравнение с се смяташе до момента. Ново датиране дефинира възрастта ѝ на 1700 години, а не на хипотетичните към 1000, оповестяват Франс прес и " Нешънъл джиографик ".

През вековете храмът " Възкресение Христово " в Ерусалим е бил обект на гневни набези, пожари , трусове. Църквата е унищожена изцяло през 1009 година Впоследствие е издигната още веднъж.

Това кара актуалните учени да издигнат въпроса дали точно тук се намира хипотетичната гробница на Исус Христос , разпозната от делегация, изпратена от Рим преди 17 века.

Сега резултатите от научни проби удостоверяват, че останките от варовиковата пещера под купола в храма са от гробницата, локализирана от античните римляни, написа " Нешънъл джиографик ".
Взетите от гръцки експерти проби от хоросана между оригиналната варовикова повърхностна гробницата и мраморната плоча, която я покрива, бяха датирани към 345 година Според историческите сведения гробницата е открита от римляните и сложена под купол към 326 г.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР