Гробът на Васил Левски е до църквата Св. Петка Самарджийска

...
Гробът на Васил Левски е до църквата Св. Петка Самарджийска
Коментари Харесай

Синът на големия Николай Хайтов: През комунизма са се уплашили Левски да не засенчи Ленин

Гробът на Васил Левски е до църквата " Св. Петка Самарджийска " в София. Това сподели в предаването " Лице в лице " по bTV ръководителят на Фондация " Памет " Здравец Хайтов, наследник на огромния български публицист Николай Хайтов, във връзка разногласията към гроба на Апостола на свободата.

Това беше доказано и от назначената комисия за държавен надзор. Тази комисия удостоверява, че разкопките през 1956 година са фалшифицирани и доказателствата са погубени. В случая става въпрос за боязън. 1956-та стартира един развой на интернационализация на страната и политика за денационализиране на исторически герои и монументи и заместването им с интернационални знаци, съобщи Хайтов.

Още през 1937 година има данни, че гробът е от лявата страна на олтара на църквата " Св. Петка " и това се удостоверява при разкопките през 1956 година Тогава обаче е времето на Априлския пленум.

Възниква въпросът какво да вършат със скелета, тъй като в случай че се окаже правилно, че това са останките на Левски, цялото Ларго губи смисъл, тъй като един народен воин ще стои пред паметника на Ленин, което не е доста удачно за това време. Хората, свързани с разкопките, са замълчали поради боязън, акцентира Здравец Хайтов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР