Грийнпийс обяви, че активисти на организацията са се качили на

...
Грийнпийс обяви, че активисти на организацията са се качили на
Коментари Харесай

Грийнпийс щурмува кораб с автомобили на Фолксваген за Великобритания

" Грийнпийс " разгласи, че деятели на организацията са се качили на транспортен съд в естуара на река Темза , на който е имало дизелови коли на " Фолксваген " за Англия в опит да принудят кораба да се върне в Германия , осведоми Ройтерс.

Повече от 40 доброволци също са се пробвали да блокират коли , паркирани на пристанище Шърнес в Южна Англия, премахвайки ключовете. Те също по този начин са залепили етикети на моторите , призоваващи автомобилния колос да спре производството на дизелови коли , допълват от организацията.

" Дизелгейт " се развихри през есента на 2015 година, откакто бе разкрито, че " Фолксваген " е оборудвал 11 милиона дизелови автомобила в света със специфичен програмен продукт за манипулиране на индикаторите за отработени газове при инспекция.

Срещу най-големия европейски автомобилостроител, сплотяващ 12 марки, измежду които Ауди, Порше и Шкода, се водят наказателни следствия. Компанията продължава да договаря с клиенти и редица държавни управления за погашение на обезщетение.

Англия и Франция оповестиха, че от 2040 година ще забранят продажбата на коли с дизелови мотори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР