Гришо ще започне участието си на Откритото първенство по тенис

...
Гришо ще започне участието си на Откритото първенство по тенис
Коментари Харесай

Гришо започва под номер 13 своето участие в Australian Open

Гришо ще стартира присъединяване си на Откритото състезание по тенис на Австралия като номер 13 в света. Димитров заема влиятелна позиция в обновената класация на АТР. Българинът е с 2 775 точки, откакто преди седмица завоюва купата на шампионата в Бризбън с победа на финала против датчанина Холгер Руне със 7:6(5), 6:4.

Първият мач на Григор в Мелбърн е на следващия ден към 4.00 часа наше време. Негов противник на старта ще бъде унгарецът Мартон Фучович. Срещата сред двамата е втора на третия по величина корт „ Джон Кейн Арена “. За Гришо това ще бъде общо четвърти път в неговата кариера, в който той се изправя против унгареца, като досега някогашният №3 в света изостава в общия баланс с 1-2.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov)

Димитър Кузманов продължава да бъде втора ракета на България. Младият тенисист не съумя да преодолее първия кръг на квалификациите в Австралия. Той заема 234-то място и е с 29 позиции пред Адриан Андреев, като през тази седмица двамата ще играят на шампионат от сериите „ Чаланджър “ в Испания. Лидер в международната класация продължава да бъде сърбинът Новак Джокович, който също започва сполучливо в Австралия. Той надделя хърватския квалификант Дино Призмич с 6:2, 6:7 (5), 6:3, 6:4.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР