Гришо постигна нова победа в първия Мастърс турнир за сезона

...
Гришо - Григор Димитров

БГНЕС - EPA/SANDER KONING

Коментари Харесай

Гришо премахна ново препятствие от пътя си в Индиън Уелс

Гришо реализира нова победа в първия Мастърс шампионат за сезона – този в Индиън Уелс. Първата ни ракета надделя безпроблемно френския деец Адриан Манарино с 6:3, 6:3. Така към този момент е част от четвъртия кръг на конкуренцията. Така сходно на първия си мач в шампионата, Гришо не даде сет на френски конкурент, затвърждавайки отличната си форма от началото на сезона.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov)

Освен това той затвърди превъзходството си над международния №21 Адриан Манарино, побеждавайки го и в петия двубой посред им. Гришо се нуждаеше от 80 минути за триумфа, като в първия сет един единствен пробив в четвъртия гейм му бе задоволителен, с цел да затвори частта с 6:3. Димитров проби на 15, а по-късно изпусна още един брейкбол в шестия гейм. Единственият сериозен момент за българина бе в деветия гейм, когато сервираше за затваряне на сета. Тогава Гришо би трябвало да отразява единствената точка за пробив на Манарино в мача.

Във втория сет Гришо проби в петия гейм, който бе и най-дългият от началото на мача. В седмия гейм при резултат 4:2, Гришо съумя да поведе с 40:0, само че позволи поврат, който за благополучие не се оказа съдбовен. Сценарият се повтори в деветия гейм. Отново 40:0 при сервис на Манарино, като този път Григор осъществя втората си точка за пробив, която бе и мачбол.

Така българинът е на осминафинал в шампионата, където очаква руснака Даниил Медведев. Световният №4 победи Себастиан Корда с 6:4, 5:7, 6:3.

Източник: corner.dir.bg

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР