Грипните пневмонии са резултат от неправилно лечение.Това каза за Радио

...
Грипните пневмонии са резултат от неправилно лечение.Това каза за Радио
Коментари Харесай

Д-р София Ангелова: Антибиотикът няма място при първи симптоми на грип

Грипните пневмонии са резултат от погрешно лекуване.Това сподели за Радио " Фокус “ пулмологът доктор София Ангелова. Тя разясни, че при симтоми на грип, първо би трябвало да създадем тест.

" Защо е значимо? Защото за грипа има лекуване. Ако става въпрос за грип, незабавно започваме противогрипното лекуване. Така предпазваме индивида от затруднения - от пневмонии. “

Д-р Ангелова изясни, че уплашени от високата температура, някои потеглят към лекарските кабинети, други стартират да се самолекуват или да упорстват да пият антибиотик.

" Изключително значимо е да кажем на хората - антибиотикът няма място при първи признаци на грип. Затова, тъй като той по-скоро обърква и потиска имунната система - пречи за бързото излекуване. Самият антибиотик удължава интервала на болестта. “

Ако сме почнали в точния момент противогрипното лекуване, то е сред 5 и 7 дни. Ако не сме го почнали, има риск да се развият затруднения, разясни лекарят.

" Не се плашете от температурата. Тя е реакция на имунната система. Отделят се най-различни субстанции, които обуславят температурата, само че с температурата изгаря вирусът. Това е метод организмът да се бори с вируса “, изясни доктор София Ангелова.

По думите на експерта е извънредно значимо да се съблюдава персонална хигиена, тъй като грипният вирус може да се задържи повече от 4 часа върху повърхностите. Топлата храна и чаят също са част от положителната профилактика в сезона на грипа, заключи лекарят.

Росица АНГЕЛОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР