Грипната вълна премина, ще има още грип, но случаите с

...
Грипната вълна премина, ще има още грип, но случаите с
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Грипната вълна премина, до седмици случаите рязко ще намаляват

Грипната вълна мина, ще има още грип, само че случаите с всяка седмица ще понижават. Така очерта общата картина на страната в студиото на " Денят стартира " някогашният шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев.

Само три са областите, където през последната седмица има едва увеличение на случаите - това са Добрич, Стара Загора и Хасково. Във всички други области понижава грипът.

" Все още има една наклонност за опазване броят на случаите при деца до 4-годишна възраст. Но по този начин или другояче, до седмици грипът внезапно ще намалее. Другите респираторни болести, по данни на НЦЗПБ, най-вече са риновирусите. Много значимо е миенето на ръцете, изключително при децата, както и дезинфекцията на повърхности. На второ място е респираторният синцитиален вирус, който при възрастни и деца прави една продължителна кашлица повече от месец ", изясни проф. Кантарджиев.

Той обърна внимание и за заплахата от коклюш при неимунизираните новородени. При дребните деца заболяването прави доста тежки затруднения, като от време на време даже може да е доста съдбовно.

Вижте целия диалог във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР