Грипната ваканция, която беше обявена миналата седмица, продължава в 6

...
Грипната ваканция, която беше обявена миналата седмица, продължава в 6
Коментари Харесай

Грипната ваканция продължава в 6 области следващата седмица

Грипната почивка, която беше оповестена предходната седмица, продължава в 6 области в страната. До сряда в грипна почивка са учебните заведения в Хасково и Ямбол, а до на следващия ден - в София-област, Бургас и Габрово. Заради грипната зараза са лимитирани профилактичните прегледи, ваксиние, свижданията в лечебни заведения и детските и женски съвещания.

Ваканцията в София обгръща всички пет образователни дни през идната седмица (29 януари - 2 февруари). Запазва се и междусрочната почивка, която е на 5 и 6 февруари, и по този начин учениците ще са на учебно заведение чак на 7 февруари.

Директорът на Регионалното ръководство на образованието в София Ваня Кастрева съобщи в петък пред " Дневник ", че всяко учебно заведение ще вземе независимо решение по какъв начин да завърши оформянето на възпитаници за първия период. Това може да стане още през днешния ден или с полагане на спомагателни изпити от неоформените възпитаници.

Тя добави, че крайният период за оформяне на учениците е три дни преди края на периода и по тази причина не чака да има огромни проблеми пред учителите. Все отново, в случай че се наложи, първите дни на втория период може да се употребяват също за оформяне на оценки.

Пикът на грипната зараза се чака идната седмица.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР