Грипната епидемия тази година не е прецедент, но не бива

...
Грипната епидемия тази година не е прецедент, но не бива
Коментари Харесай

Д-р Трифон Вълков: Грипът може да доведе до усложнения с централната нервна система при децата

Грипната зараза тази година не е казус, само че не трябва да се подценява. Това сподели в ефира на “Здравей, България ” на Нова тв доктор Трифон Вълков.

“Грипът съставлява една извънредно сериозна респираторна зараза, която не трябва да бъде подценявана. Той може да докара до затруднения, както на самия вирус, по този начин и на насложили се след това бактериалн инфекции, които също могат да протекат много тежко ”, изясни той.

При по-малките деца затруднения от грипа могат да доведат до развиването на менингит и проблеми в централната нервна система, уточни още доктор Вълков.

Той сигнализира и по отношение на използването на разнообразни мощни медикаменти и препарати, като посочи, че действието им зависи от времето, в което се одобряват. “Ако стартираме прекомерно късно приложението на противовирусни препарати, може да остане с усещането, че те не работят. Те не работят, тъй като на стадият, в който се ползват, моментът, в който те оказват резултат е минал ”, сподели той. Относно антибиотиците, той изясни, че те се ползват единствено когато имаме данни за потвърдена вторична бактериална зараза.
“Прекалената приложимост на антибиотици води до устойчивост. България е една от страните с висока устойчивост към антибиотици ”, сподели още лекарят.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР