Грипна епидемия от днес в София, областите Кърджали и Хасково,

...
Грипна епидемия от днес в София, областите Кърджали и Хасково,
Коментари Харесай

Обявиха грипна епидемия в София и други градове в страната

Грипна зараза от през днешния ден в София, областите Кърджали и Хасково, Бургас, Благоевград, Луковит. До второ разпореждане се стопират детските и женските съвещания, лимитират се плановите интервенции и свижданията в отделенията.

На границата сред първия и втория период затворени остават десетки учебни заведения. Само в София поради грипната зараза у дома до 6-ти февруари ще са към 130 хиляди възпитаници. В област Бургас и общините Севлиево, Трявна и Дряново децата също не са на учебно заведение.

През миналата седмица изключителните ограничения за ограничение на грипа към този момент бяха въведени за Бургас, Велико Търново и Монтана.

Характерното за варианта тази зима е, че визира най-вече децата. Институциите наблюдават заболеваемостта в цялата страна и са в подготвеност да подхващат ограничения и за останалите области и обитаеми места.

Лекарите поучават по-големите деца да не употребяват времето да се виждат с другари, а възрастните да не подценяват признаците и да търсят здравна помощ.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР