Грипна епидемия е обявена в няколко области на страната. Здравните

...
Грипна епидемия е обявена в няколко области на страната. Здравните
Коментари Харесай

Грипната епидемия в национален мащаб е много близо

Грипна зараза е оповестена в няколко области на страната. Здравните специалисти чакат епидемията в народен мащаб да настъпи в края на месеца. Седмичните данни за разпространяването на грипа демонстрират по-малко от 80 хиляди случая на грип в първата седмица на януари. 

В седмицата 7-14 януари те скачат до над 90 хиляди Случаите на инфектирани нарастват гладко от август 2023 година насам, съобщава България Он Еър. 

С 10% са се нараснали болните от грип в региона на Пловдив. Това сочат данните, които бяха оповестени преди минути. Заболелите са 228 души на 10 хиляди. 

В учебните заведения и детските градини е въведен филтър и заболели не се позволяват. На входа на градините се мери температурата на децата. Опашки от инфектирани с остри респираторни болести се следят пред лекарските кабинети. 

Преустановени са свижданията в лечебните заведения и обществените домове. Преустановени са също женските и детски съвещания, както и плановите имунизации. 

На този стадий грипна почивка в Пловдив не се планува. Грипна зараза е оповестена от предходната седмица и в област Смолян.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР