Грипна епидемия е обявена от днес в Пловдив, Перник, Смолян,

...
Грипна епидемия е обявена от днес в Пловдив, Перник, Смолян,
Коментари Харесай

Расте броят на градовете, обявили грипна епидемия

Грипна зараза е оповестена от през днешния ден в Пловдив, Перник, Смолян, София-област, Добрич, Балчик, Генерал Тошево и редица общини в Благоевградско.

До второ разпореждане се стопират детските и женските съвещания, плановите интервенции и свижданията в отделенията. На границата сред първия и втория образователен период затворени остават стотици учебни заведения.

Само в София поради грипната зараза у дома до 6 февруари би трябвало да са към 130 000 възпитаници. Лекарите поучават по-големите деца да заобикалят събиранията с другари в този интервал.

А възрастните -  да не подценяват признаците и да търсят здравна помощ. В 13 области в страната през днешния ден е прекратен образователният развой поради висока заболеваемост, като няма да се учи в 1292 учебни заведения. Това заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката.

Няма да учат учениците в областите Благоевград, Бургас, Варна, Габрово, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Перник, Смолян, София-град, София-област, Хасково и Ямбол.

Продължава да има образователни занятия във Видин, Враца, Плевен, Русе, Силистра, Сливен, Стара Загора, Търговище и Шумен.

В останалите шест области на страната образователните занятия са прекратени единствено в обособени учебни заведения, осведомят от МОН.

От на следващия ден грипна зараза е оповестена на територията на област Пловдив и на територията на общините Кюстендил, Рила, Бобошево, Невестино и Трекляно. Грипната зараза продължава в общините Дупница, Бобов дол, Кочериново. От през днешния ден тя се анулира в община Сапарева баня.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР