Грипна епидемия е обявена на територията на област Бургас, считано

...
Грипна епидемия е обявена на територията на област Бургас, считано
Коментари Харесай

Няма да има грипна ваканция за учениците в Бургаско

Грипна зараза е оповестена на територията на област Бургас, считано от 25до 31 януари (включително). Грипна почивка обаче няма да има и образователните занятия за учениците не престават присъствено. Причината - броят на болните деца спада и сега те са по-малко, в сравнение с в последните две седмици. Това реши Областният щаб за битка с грипа и острите респираторни болести.

„ При смяна на епидемиологичната конюнктура, в случай че се вдигне доста броя на отсъстващите възпитаници ще се вкарат спомагателни ограничения, в това число и грипна почивка. Към момента няма да има, защото 12% от учениците към днешна дата отсъстват. От всички възпитаници в Бургас отсъстват 166 ", сподели шефът на РЗИ - Бургас доктор Георги Паздеров. И добави: " Възрастовата заболеваемост, която беше записана най-вече от 0 до 4 и от 5 до 14 години се промени, второ, тъй като броят на отсъстващите възпитаници предната и по-предната седмица беше по-голям и все пак те продължаваха да бъдат на учебно заведение. Въпреки всичко това е решение, както на РУО, по този начин и на министъра. Решението, към което се обединихме, е да не се стопира образователния развой ".

Всила влизат всички противоепидемични ограничения – приключват се свижданията в лечебните заведения, стопират се и плановите интервенции, съвещания на бременни дами и деца, преустановяват се профилактичните прегледи, наложителната имунизация и реимунизация, които се правят от общопрактикуващите лекари, преустановяват се свижданията в лечебните заведения и профилираните институции за даване н обществени услуги и такива за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Провеждане на наложителен всекидневен филтър заран в детските заведения и учебните заведения за недопускане на деца и възпитаници с клинични признаци. Да не се позволяват на работа болни лица от личния състав на детските заведения и учебните заведения, засилена стерилизация на всички повърхности, постоянно проветряване на пространствата.

За последните дни, до понеделник, броят на заболелите на 10 хиляди души е 238. Грипна зараза се афишира при 236. „ Този предел не беше доближат към вчерашна дата, само че през днешния ден, със случаите от понеделник, го прескочихме. Тенденцията е явна. Решението беше изцяло навременно “, добави той.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР