Грипът си е грип. Всяка година се случва да ни

...
Грипът си е грип. Всяка година се случва да ни
Коментари Харесай

Експерт с мрачно предупреждение заради грипа: Може да порази мозъка ви, внимавайте!

Грипът си е грип. Всяка година се случва да ни нападне, а ние би трябвало да сме готови постоянно. Тази година е малко по-различна. Принципно и такава е статистиката, че януари е месецът на грипа и тогава има най-вече болни. Това съобщи в ефира на " Събуди се " доцент Любомир Киров. " Стартът на заболеваемостта стартира още октомври. Тази година, с помощта на това изненадващо прелестно време, само че грипът стартира по-късно. Хората би трябвало да знаят обаче, че не всяко вирусно заболяване е грип ", сподели Киров.

" Кашлицата е признак за доста болести. Грипът настава доста остро с тежки прояви - внезапно висока температура, мощна обща изнемощялост, болки в мускали и кокали, даже доста пациенти споделят, че ги болят даже косите. Това е заболяване, което внезапно те поваля на земята, нещо като нокдаун ", съобщи той.

И това е забавно: Главоболие, бодърствуване и грип - всичко се лекува с елементарен масаж на ръцете - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

" Съветвам всички, когато имат такива признаци да не се бавят. Ако тази температура е същата и на идващия ден, техните недоволства ще се влошат. Всеки човек, който не се усеща добре е хубаво самичък да стартира симптоматично лекуване - да вземем за пример с парацетамол, витамини и топли течности - не горещи. Не е добре чаят да е парещ, би трябвало да е просто топъл " сподели доцент Киров.

" Антибиотиците не работят против вирусите, а работят против инфекциите. Ако до третия ден температурата спадне и човек се почувства по-добре, нещата не са толкоз неприятни значи. Изключително, въпреки и рядко, може да бъде обиден и мозъка. Усложненията идват доста бързо, изключително при дребните деца , по тази причина не би трябвало да има самоинициатива ", предизвести експертът.

" Повечето вируси са най-често два вида - вид А и вид Б. До към този момент изтичащата седмица при нас доминират вирусите от вид Б. Съотношението все още е 80 към 20. Защита против тези вируси има в противогрипните ваксини ", сподели доцент Киров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР