Грипът ще ни връхлети в края на ноември, прогнозират епидемиолозите.

...
Грипът ще ни връхлети в края на ноември, прогнозират епидемиолозите.
Коментари Харесай

4 щама грип ни атакуват в края на ноември



Грипът ще ни връхлети в края на ноември, предвиждат епидемиолозите. На прага на есента се чака да ни нападат 4 варианта грип. Това са към този момент познатите от предишния сезон варианти „ Мичиган” и „ Пукет”, и още два нови – „ Сингапур” и „ Колорадо”.

Експертите предлагат имунизацията против грип като най-надеждна отбрана, а най-подходящото време да се направи е през октомври и ноември.
„ Мичиган” или „ Сингапур” са предстоящите грипни варианти тази година у нас Как да се пазим, в случай че не сме имунизирани?
„ В прилежащи нам страни има реимбурсация на имунизацията за грип за хора в риск – децата до 5 години и хората след 65 години”, разяснява доктор Гергана Николова. През този сезон тя има единствено четирима записани пациенти за имунизация. Един от тях е Александър.

Най-уязвими са хората над 65-години - при тях затрудненията могат да бъдат съдбовни. Държавата обмисля имунизациите за тях да са безвъзмездни от следващата година.

У нас на година се имунизират единствено към 3 % от българите.

За да се предпазим от грип, специалистите предлагат още да се храним с доста цитрусови плодове и кисело мляко, да спортуваме и постоянно да проветряваме пространствата, където работим.btv
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР