Грипът не се е променил. Основните месеци на грипния сезон

...
Грипът не се е променил. Основните месеци на грипния сезон
Коментари Харесай

Вирусолог: Децата са най-слабо защитени от Омикрон

" Грипът не се е трансформирал. Основните месеци на грипния сезон са януари и февруари. Няма по какъв начин сами у дома да разграничим дали сме инфектирани с грипен вирус или ковид. Има десетки респираторни вируси и клиничната картина много мъчно може да се разграничи. Това може да стане с проби ", съобщи вирусолгът от БАН проф. Радостина Александрова в " България заран ".
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 487
Все още няма задоволителна информация за протичането на по едно и също време възпаление с грип и ковид. Трима от четирима инфектирани и с двата вируса по-бързо и по-сериозно развиват дихателни проблеми, сочи китайско изследване, представено от проф. Александрова.

" Двата вируса биха могли и да си оказват помощ. Всеки вирус се стреми да надхитри гостоприемника. Беше изказана догадка, че грипният вирус е спомогнал за разпространяването на ковид. Експериментите демонстрираха, че в тези случаи може да има по-сериозно заболяване. Те обаче не се засичат в една и съща зона ", изясни гостът на Bulgaria ON AIR.

Беше потвърдено, че един и същи човек може да бъде възпален с два разнообразни разновидността на ковид, въпреки и доста рядко това да се случва, означи още вирусологът от Българска академия на науките. Отново се оказва, че те не нападат едни и същи места от организма ни.

Вирусологът посочи, че има хора, които в никакъв случай не биха се инфектирали с ковид. Експертите търсят такива хора измежду двойки, в които единият човек изобщо не е бил ефектиран.

" Ако успеем да изследваме добре и задоволително огромен брой такива хора, това ще отвори вратата към нови профилактични и лечебни подходи за битка с ковид ", акцентира проф. Александрова.

Поне две компании работят върху комбинирани ваксини против грип и Ковид-19. Едната от тях е постигнала заложените цели, а клиничните изследвания не престават, стана ясно още от думите ѝ.

" Преди пандемията много подценявахме вирусите. От грип всяка година боледуват 20% от международното население, а броят на жертвите може да доближи 650 хиляди Няма два идентични сезона. Ваксините против грип и Ковид-19 може да се слагат даже в един и същи ден ", сподели още тя.

" Има данни, че Омикрон протича по-леко. Доколко е по-лек в действителност, би трябвало да забележим какво става при среща на Омикрон с хора, които не са имунизирани или не са боледували от Ковид-19. Децата са най-слабо предпазени и най-слабо имунизирани ", уточни проф. Александрова. 

Информацията за поява на тромбози след слагане на бустерна доза тя разяснява по следния метод: Нужен е много по-голяма брой хора да забележим по какъв начин стои въпросът с редките събития. Няма съвършен медицински артикул. 
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 487  Проф. Витанов разкри къде ситуацията с COVID-19 е най-зле

Проф. Витанов разкри къде ситуацията с COVID-19 е най-зле  Проф. Витанов разкри къде ситуацията с COVID-19 е най-зле Проф. Витанов разкри къде ситуацията с COVID-19 е най-зле  Математик предвижда: 70 000 инфектирани с ковид дневно Математик предвижда: 70 000 инфектирани с ковид на ден
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР