Грипът не е грипче, а е едно сериозно заболяване и

...
Грипът не е грипче, а е едно сериозно заболяване и
Коментари Харесай

Доц. Гломб: Не може да се събуждаме с катастрофирали два рейса, пълни с ковид, и да не спазваме мерките

Грипът не е грипче, а е едно съществено заболяване и би трябвало да се подценява. Това каза началникът на отдел " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания доцент Любимора Николаева-Гломб.

За момента е добре, че вълната от грип я няма и дай боже да не е мощна, сподели доцент Гломб пред Българска национална телевизия. Според нея е преждевременно да се отстраняват каквито и да било ограничения при съществуването на " Омикрон ". Ако ограниченията се съблюдават, тъй като това, което виждам аз е, че не се съблюдават, то ще можем да овладеем и спасим няколко човешки живота. Не може да подценяваме това, че се разсънваме с вест, че два автобуса, цялостни с коронавирус, са аварирали, уточни доц. Гломб. 

По думите ѝ е извънредно време да се прояви отговорно държание към съпричастност на близките. Според нея няма увреждане на имунитета при непрестанно бустериране поради ковид. Обикновено единствено 1/3 от имунизираните и бустерираните се инфектират с вируса, като даже могат да не го схванат. 2 от 3-ма индивида са изцяло предпазени от инфектирани с вируса, уточни доцент Гломб. Който не е имунизиран, да се имунизира и след втората доза - бустерна доза. Който е преболедувал и са минали три месеца след преболедуването, да се имунизира.

Трябва да реализираме високо имунизационно покритие, тъй като единствено високото имунизационно покритие стопира циркулацията на вируса, безапелационна бе доцент Любомира Николаева-Гломб.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР