Грипът настъпва, но за момента в болниците постъпват повече хора

...
Грипът настъпва, но за момента в болниците постъпват повече хора
Коментари Харесай

Грипът настъпва: Най-много заразени има в София, Кюстендил и Габрово

Грипът настава, само че за момента в лечебните заведения постъпват повече хора с затруднения след COVID-19. Това изясни в „ Денят стартира с Георги Любенов “ основният държавен здравен контрольор. Според Ангел Кунчев е въпрос на време инфектираните с грип да изпреварят инфектираните с коронавирусна зараза.

„ Броят на признатите за лекуване от Коронавирус, към тези които имат някакви затруднения от грип, към момента е 5-6 към 1. Постепенно грипът ще успее да измести останалите. Ще се наложи, ще доближи епидемиологични равнища. Ние споделяме на база на статистиката, че най-вероятно това ще стане в края на месеца или при започване на февруари “, сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

В множеството случаи признаците на грип и коронавирус са идентични, предава Българска национална телевизия.

Грип или коронавирус? Най-сигурният метод да разберем от какво сме заболели е тест, лекарите предлагат той да бъде изработен от експерт.

„ Зависи въпреки всичко кой по какъв начин може да го направи теста, тъй като, както се споделя, и аз мога да си пея в банята, но мъжът ми ми споделя да опитвам първо с положително “, доктор Гергана Николова – общопрактикуващ доктор.

Точната диагноза е от значително значение за лекуването, което ще предпише лекарят.

„ За грипа имаме антивирусни препарати доста ефикасни – изключително признати в първите 48 часа те респект отрязват клиничната картина и човек доста се усъвършенства. Докато против коронавирус за жалост чак такива мощни средства нямаме “, сподели основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Медиците приканват хората да не се самолекуват, а да потърсят лекарка помощ.

„ Самолечението е едно от най-вредните неща. Когато имат признаци да не стартират, с това което е останало у дома или което е помогнало на съседката вуйна Пенка от горния етаж “, изясни доктор Гергана Николова – общопрактикуващ доктор.

„ Основното, което би могло да ни насочи, че това е грип, е доста внезапното начало – мощното главоболие, общото неразположение и високата температура, които безусловно настъпват за ден. При ковида има същите признаци, само че настъпването е по-бавно, по-плавно, само че и продължителността на признаците е по-дълга “, акцентира доктор Айдън Джиниев – общопрактикуващ доктор, Русе.

Грипът нападна децата и възрастните и може да аргументи съществени затруднения и гибел при хора с хронични болести.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР