Грипът настъпва бързо и рязко, когато за няколко часа чувствате

...
Грипът настъпва бързо и рязко, когато за няколко часа чувствате
Коментари Харесай

Важно: 5 Симптоми, Как Да Различите Грип От Настинка

Грипът настава бързо и внезапно, когато за няколко часа чувствате цялото тяло мъчително.

2.Какви са най-честите признаци? Болката в гърлото и течащ нос са първите признаци на заболяването, която се появява и при грип и при простуда, само че има значима разлика.

При простуда проблемите с носа стартират откакто спреболката в гърлото. Назалната секреция последователно става по-обилен, компактен и по-жълт, а носът е от самото начало е запушен. Подобрение има след петия ден.

При грипа няма смяна на назалната секреция, нокашлицата продължава по-дълго, суха е и непродуктивна.

3. Каква телесна температура значи грип, а каква простуда?

Запушването на носа и възприятието на безсилие, зародили заради натоварването на дихателните пътища при простуда провокират главоболие и тресчица.

При грип признаците са по-интензивни и тялото остава приковано на легло, което постоянно е провокирано оттемпература до 40 градуса.

4. Кога би трябвало да се лежи в легло?

В взаимозависимост от вирусите, които провокират настинката, се разграничават разнообразни признаци. Понякога това може да бъде уязвимост и тресчица, спи ви се и пациентите с простуда не могат обикновено да действат.

При грип признаците са със зачервяване на очите и сълзене, кожата наподобява влажна и има висока температура. Болки в ставите и загуба на вкус, безсилие го принуждават тялото да леши и с най-малък контакт с околната среда.

5. Колко дълго трае настинката, а какъв брой грипа?

Пикът на простудата се случва два до три дни след появяването на признаците, а най-лошото минава до една седмица. Настинката би трябвало изцяло да се отдръпна от 3 до 4 седмици след болестта.

Грипът изтощава тялото и болките и умората може да се задържат няколко седмици, от време на време и месеци след първата поява на признаците. Телесните действия през този интервал стават по-тежки. Грипът отслабва организма и може да докара до спомагателни болки в корема и мускулите. Ако заради заразяване вирусът стартира да прониква по-дълбоко в тялото, бактерии предизвикват инфектиране на белите дробове
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР