Грипът идва през климатика. Климатиците също допринасят за разпространение на

...
Грипът идва през климатика. Климатиците също допринасят за разпространение на
Коментари Харесай

Грипът ни напада през климатика

Грипът идва през климатика. Климатиците също способстват за разпространяване на зимните болести. Инсталациите улесняват разпространяването на бактериални респираторни инфекции, предизвестяват експерти от Института по микробиология към Българска академия на науките. Помещенията с климатици нормално са затворени херметично и рядко се проветряват. По този метод еднакъв въздух се движи непрестанно и рисковите микроорганизми, вместо да се „ утаят “ на пода, „ танцуват “ непрестанно във въздуха, изясняват специалистите, написа в. " Ретро ".

Така попадат през устата и носа у индивида и провокират респираторни инфекции на горните дихателни пътища. Лекарите са безапелационни, че климатици могат да създадат доста пакости и напомнят, че
преди няколко години извънредно устойчивият вирус на ТОРС (тежък изострен респираторен синдром) е заразил доста клиенти на хотел в Хонконг посредством климатичната апаратура.

В допълнение, с изключение на разплодник на грипа, климатиците донасят в домовете още алергени и доста прахуляк, които обострят дихателните заболявания. Въздухът в огромните градове надалеч не е идеалният и не всички климатици могат да се оправят с него. И когато този нечист въздух се окаже в затвореното пространство на дома, то всичките прахуляк, микроби и частици отпадък в цялостен размер се насочват към белите ви дробове. Ако не сте почистили и филтрите, то активността му може да се съпостави с прахосмукачка, която първо гълтам праха, а след това го изхвърля назад.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР