Грип тип А е най-разпространенВ момента в България сме пред

...
Грип тип А е най-разпространенВ момента в България сме пред
Коментари Харесай

България пред пик от грипна епидемия

Грип вид А е най-разпространен

„ В момента в България сме пред пик на грипна зараза. В обособените райони има разнообразни измерения в числа. Най-сериозно е ситуацията сега в Пловдив и Габрово “, уточни пред Българска национална телевизия вирусологът проф. Радка Аргирова.

Грип вид А е най-разпространен. По-малко от 7% от заболелите страдат от Грип Б. От 0 до 5 години има много болни, както и възрастни, по думите на Аргирова.

Тя за следващ път прикани да не се употребяват антибиотични препарати, без да има медицински показания, както и обърна внимание на това, какъв брой е значимо да се вземат своевременни ограничения още при първите признаци. Тя посъветва да се прави тест преди лекуване. 

По думите ѝ за разлика от предходните години, в този момент равновесието сред вирусите е реализирано.

„ Тази година се възвръща равновесието сред респираторните вируси. Като към тях прибавям и коронавирус с новите му разновидности “, уточни вирусологът.

Проф. Аргирова още веднъж подсети какъв брой е значимо, когато се усещаме отпаднали и сме заболели, да носим маски, без да е належащо някой да ни припомня, да мием постоянно ръцете си и да проветряваме пространствата, в които се намираме.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР