Гримът променя визията и придава шикозен и поддържан вид, но

...
Гримът променя визията и придава шикозен и поддържан вид, но
Коментари Харесай

ТОП трикове за гримиране на очите

Гримът трансформира визията и придава изящен и поддържан тип, само че и въодушевление на лицето. Всяко съвременно момиче би трябвало да е наясно за кой мотив по какъв начин е най-подходящо да наподобява. Гримът е изкуство и като такова не е работа за всеки. Но дамата постоянно би трябвало да наподобява красиво и е длъжна да умее да построи акуратен и грациозен грим на лицето. Сенки за очи, молив, очна линия и серпантина са главните принадлежности - must have, без които нито един дамски несесер не трябва да остава, с цел да се сътвори всекидневен грим за очи.

Перфектният грим за очи не е невероятно задача

Най-добрият метод за нанасяне на сенки за очи е благодарение на четка. Тя добре прелива нюансите от ярко към по-тъмно. Гримирането стартира с базата. Така се предотвратява разпрашаването и размазването на сенките. Този вид артикул не би трябвало да бъде пропуснат, даже при кожа, склонна към омазняване, защото ще предотврати бързото размазване от клепачите. Ако не разполагате с такова средство, елементарно можете да го заместите като нанесете с леко потупване коректор и малко пудра. Получава се добра адхезия сред тях и сенките, а гримът ще издържи до вечерта. Осигурете си пространство с добра светлина, с цел да преценявате добре всеки подробност.

Под изтощените очи нанесете коректор. Изсветлява тъмните кръгове и завоалира контраста сред по-тъмната зона и лицето. През деня семплият и дозиран грим за очи е този, с който ще изглеждате най-естествено. Нюд сенките са идеални. Те са подобаващи и за хората с увисване в зоната на горния клепач. Минете по целия клепач с най-светлия цвят. Може в средата да поставите тънко ослепителен акцент. Светлите сенки за очи се нанасят във вътрешния ъгъл на окото и в средата на клепача. Тъмните сенки се нанасят в гънката и в края на клепача.Така придават повече дълбочина. Не забравяйте да прелеете. Добавянето на хайлайтър в зоната сред очите и носа ще направи окото оптически още по-голямо и ще скрие забележимото зачервяване от умората. На светлите очи – сини, зелени, пасват тъмни сенки, на кафявите – светли. Открийте най-хубавите истински грим артикули, с които да изглеждате уау. Изберете измежду необятната съкровищница в уеб страницата MAKEUP или тук:.

Трикове за гримиране: тънка очна линия или компактен молив

Очна линия или молив за очи? Зависи кое предпочитате и с кое по-лесно и бързо боравите. Ако обичате чисти линии – очната линия е за вас. Ако не ви тормози, че моливът може леко да се популяризира от първичния рисунък, действайте с молив. С него по-лесно ще придадете резултата на опушеното око. Очната линия се нанася безпрепятствено и на няколко линии. В началото е тънка, само че последователно се удебелява от средата към края на окото. Линията под долните мигли (ако желаете такава) би трябвало да е по-тънка от горната, като в края на окото двете линии е нужно да се свържат, с цел да образуват цяло. Ако изпитвате усложнение в боравенето с прави придвижвания, използвайте автоматизирана очна линия. 

За по-големи и бадемовидни очи нарисувайте очната линия леко отвън началото на окото в посока към носа. В тази част можете да нанесете бели сенки (перлени) или хайлайтър, с цел да придадете по-хладен и отворен тип на погледа. 

Още по-големи ще наподобяват очите ви, в случай че попълните водната линия на долния клепач с перлен молив (не в бял!), в физически цвят. Лекият искра ще придаде повече пристрастеност.

За специфичен празничен мотив можете да нанесете сенките с мокра четка. Тази техника прави пигментите при всеки грим за очи да наподобяват по-ярки и въздействащи. 

Спиралата е последният грим артикул, който способства за уау резултата на очите. Подвива, удължава и придава размер на миглите. Когато нанасяте наблягайте повече на корените, в сравнение с върховете. Нанасяйте на няколко пласта. Всеки от тях добавя резултата от другите. Ако сезонът е мокър, използвайте водоустойчив артикул. По предпочитание преди този момент можете да извиете миглите с миглоизвивачка. Чувствителните очи или тези на хората, носещи контактни лещи не се усещат удобно с всяка серпантина. Ако се числите към тях, потърсете такава с естествен състав.

Оформете веждите с контурен молив, с цел да им придадете форма. Ако ви липсва плътност, създайте резултата на дребни косъмчета с къси линии, които след това леко да срешете нагоре с четка за вежди - за по-естествен тип. Нанесете малко хайлайтър или блестящи сенки за очи непосредствено в зоната под всяка вежда. Този дребен трик оптически отваря цялото око и го прави да наподобява по-голямо. Накрая запечатайте грима си с фиксиращ спрей. Той е вашата 100%-ова застраховка, че визията ви ще остане непокътната до мига, в който решите да изтриете всичко с мицеларна вода или с почистващ гел за лице.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР